Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът вдигна запора върху имоти и сметки на Ветко Арабаджиев

Закон и ред

Съдът вдигна запора върху имоти и сметки на Ветко Арабаджиев

Съдът вдигна запора върху имоти и сметки на Ветко Арабаджиев - Tribune.bg
Снимка:

Причината е свръхобезпеченост

Запорът върху имотите и сметките на издирвания Ветко Арабаджиев е вдигнат. Това е станало с решение на Административен съд- Пловдив на 14 януари, съобщава Канал 3. Причината е свръхобезпеченост.

Съдът е постановил, че публичните задължения на "Виктория груп Корпорейшън" ЕАД по ЗДДС възлизат на 606 600 лв. главница и 39 398 лв. лихви за периода от 1 декември 2012-та към 31 август 2018 година, публичният изпълнител е издал постановление за налагане на запори на имоти и банкови сметки на обща стойност 16 116 304 млн. лв. Спорът има предистория, когато от фирмата са написали възражение до НАП заради прекомерно наложеното обезпечение, като са предложили други имоти за възбрана, предимно магазини, но след като данъчните не са отговорили, се е стигнало до дело в Административен съд. Решението на съда, което е окончателно, в никакъв случай не освобождава Арабаджиеви от заплащането на дължимите данъци, в него е вписано буквално: "Съдът отменя постановлението на НАП с мотива, че е налице „свръхобезпечение”, което „сериозно възпрепятства дейността на ревизираното лице”. Данъчните могат да наложат нови възбрани и запори, но като този път спазят принципа на съразмерност”.

В края на месец август 2018 г. бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. При акцията бяха иззети 10 млн. лв. Срещу двамата има събрани доказателства за участие в организирана престъпна група. Тогава бе задържан синът им Вълчо Арабаджиев, който е с повдигнато обвинение за данъчни престъпления и пране на пари.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети