Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдебният процес за шпионаж срещу Николай Малинов започва по същество на 26 октомври

Закон и ред

Съдебният процес за шпионаж срещу Николай Малинов започва по същество на 26 октомври

Снимка:

Съдебният процес срещу Николай Малинов, обвинен от Специализираната прокуратура за това, че се е поставил в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин с цел да издаде информация, представляваща държавна тайна, ще започне по същество на 26.10. 2021 г.

Това реши Специализираният наказателен съд в открито разпоредително заседание по делото, след като прие, че не са налице процесуални пречки за начало на съдебното дело.

В хода на досъдебното производство бяха проведени множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, както и личен обиск на обвиняемия. Изготвени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на събраните веществени доказателства, направен бе анализ на събраните справки и документи, относими към предмета на доказване. В рамките на съдебното следствие предстоят разпити на близо 40 свидетели.

Припомняме ви, че обвинителният акт за шпионаж срещу Николай Малинов беше внесен на 23 юни.

През юли Специализираният наказателен съд отложи разпоредителното заседание по делото срещу него, защото Малинов не се беше запознал с обвинението срещу него.

Към днешна дата Малинов е и кандидат за президент, издигнат от партия „Русофили за възраждане на отечеството“.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема