Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдия Мариета Райкова ще гледа делото „Бобокови“

Закон и ред

Съдия Мариета Райкова ще гледа делото „Бобокови“

Снимка:

Делото срещу Атанас и Пламен Бобокови, Васил Коцев, бившия зам.-министър на МОСВ Красимир Живков, Николай Миховски и Ирена Христова беше разпределено днес на председателя на Специализирания наказателен съд Мариета Райкова, съобщи БГНЕС.

Делото беше разпределено публично на случаен принцип.

Обвинителният акт бе внесен в понеделник от Специализирана прокуратура. Шестимата са обвиняеми за нерегламентирано управление на опасни отпадъци.

Атанас Бобоков и Живков са предадени на съд за това, че са ръководили организирана престъпна група, чрез която в период от около пет години са извършили следните престъпления: престъпление по служба; лъжливо документиране; управление на отпадъци не по установения ред, с което е създадена опасност за живота или здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда; управляване на отпадъци не по установения ред и трансграничен превоз на опасни отпадъци в нарушение на установения ред.

Освен това, обвиняемите са привлечени към наказателна отговорност и за вторични престъпления – Атанас Бобоков за това, че е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, а Красимир Живков е предаден на съд и за извършено престъпление против народното здраве и околната среда, като същото е извършено в съучастие с Васил Коцев.

Освен за участие в ОПГ - Николай Миховски и Васил Коцев са предадени на съд и за извършени документни престъпления и такива против народното здраве и околната среда. Пламен Бобоков е предаден на съд за участието си в организираната престъпна група. Ирена Христова е предадена на съд само за документно престъпление.

Предвидените наказания за ръководителите на ОПГ са лишаване от свобода от пет до петнадесет години, а за участниците в престъпното сдружение от три до десет години.  


Коментари (2)

Жанет Г-жо Райкова БЪДЕТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТ и НЕ предавайте НАДЕЖДИТЕ на всички, които се надяваме на СПРАВЕДЛИВИ ПРИСЪДИ за ТЕЗИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ, АЛЧНИ МАФИОТИ, продали душите си на ДЯВОЛА !!! ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ, СЪД , СПРАВЕДЛИВИ ПРИСЪДИ за тези ПРЕСТЪПНИЦИ, ДА ГНИЯТ в ЗАТВОРА до ПОСЛЕДНИЯ си земен ДЪХ , защото те ПРЕВЪРНАХА Родината ни в БУНИЩЕ - 17000 тона БОКЛУК докараха на децата ни, за да тровят ВЪЗДУХ, ЗЕМЯ и ВОДИ...това ако не е за СМЪРТНИ ПРИСЪДИ, то не знаем кое е ??? СМЪРТ ЗА ТЯХ ще е най-справедливо!
09.02.2021 16:00 / Отговор
Жеко Харесвам коментара на Жанет, потдържам всичко това. Ако няма справедливи и ефективни присъди, това не е съд и държава.
10.02.2021 09:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още