Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Само за ден: Хванаха 23-ма пияни шофьори

Закон и ред

Само за ден: Хванаха 23-ма пияни шофьори

Само за ден: Хванаха 23-ма пияни шофьори - Tribune.bg

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 9549 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 11 111 водачи и пътници. Съставени са 2688 фиша и 592 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 23 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 16 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 7 - с над 1,2 на 1000, а трима спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират осем, а шестима спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 2495 МПС и 2745 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 595 фиша и 171 АУАН. Установени са шестима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един - с над 1,2 промила. Един водач е засечен да шофира под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати