Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Само за година: Бензиностанции укрили 5 млн. и 300 хил. лв.

Закон и ред

Само за година: Бензиностанции укрили 5 млн. и 300 хил. лв.

Само за година: Бензиностанции укрили 5 млн. и 300 хил. лв. - Tribune.bg
Снимка:

Междуведомственият център е координирал общо 13 специализирани операции през 2018 г.

Само през 2018 година са установени 5 млн. и 300 хил. лв. неплатени и укрити данъчни задължения от бензиностанции, които са манипулирали своята отчетност. Това съобщи директорът на НАП Галя Димитрова след проведено оперативно съвещание на МВР. Темата на работния формат е била противодействие на контрабандата на горива. За отчетената година са наложени над 130 акта за нарушения за 930 хил. литра горива. При складовете за горива са наложени глоби за 110 хил. лв.

„Срещата днес беше по отношение на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП“, обясни вътрешният министър Младен Маринов. Съвещанието е било на ниво областни дирекции на МВР. „Искаме да продължим с проверки на обекти, които търгуват с горива легално и на тези, които го правят нелегално“, допълни вътрешният министър.

Ще изработим национална карта на всички обекти, в които се извършва разпространение на горива, обясни Георги Чергов, началник на координационния център. По думите му някои успяват да заобиколят закона, но цялата административна тежест ще бъде стоварена върху тях.

Междуведомственият център е координирал общо 13 специализирани операции през 2018 година. В тях са участвали Агенция „Митници“, НАП, Икономическа полиция, Пожарна, ДАМТН. През миналата година са проверени 141 обекта. Констатирани са били 247 нарушения и има образувани 3 досъдебни производства. „Най-честите нарушения са разлики в касовата наличност, случаи, в които не са отчетени към НАП реалните продажби на горива“, обясни Чергов.

Агенция „Митници“ е направила общо 2220 проверки. Констатирани са били множество нарушения. Задържани са били 724 хил. литра нелегално гориво.

На въпрос как ще бъде обяснен "феноменът Марешки", директорът на НАП отговори, че в момента тече ревизионно производство, в което се прави експертиза на отчитаните продажби от всички бензиностанции.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети