Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Самоковската прокуратура подхвана случая с нахапаното от питбул дете

Закон и ред

Самоковската прокуратура подхвана случая с нахапаното от питбул дете

Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков се води разследване по образувано досъдебно производство за неполагане на достатъчно грижи за гръбначно животно, довело до причиняване на средна телесна повреда на малолетно момче. Това съобщиха от държавното обвинение.

Работата по случая започна на 31.07.2021 г., след постъпил сигнал за пострадало дете.

Установено, че в района на Учителския бент на река Искър, куче, порода питбул, скочило на 11-годишно момче и го нахапало. След няколкоминутна борба намиращите се наблизо свидетели на инцидента успели да разтърват кучето от детето. Животното било без намордник и водено от мъж, който не направил никакъв опит да го издърпа от момчето, а само пуснал повода. Веднага след инцидента той напуснал местопроизшествието заедно с питбула и придружаващите го двама мъже.

Момчето било транспортирано до лечебно заведение за оказване на медицинска помощ.

В хода на разследването са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, назначени са съдебномедицинска и ветеринарномедицинска експертизи.

От направена справка е видно, че водачът на питбула – 43-годишният Д.К., е осъждан.

След запознаване с материалите по делото наблюдаващият прокурор е преценил, че мъжът следва да бъде привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него деяние.  С постановление на прокурор той е задържан за срок до 72 часа. За престъпление по чл. 325в, ал. 1 от НК законът предвижда наказание до три години „лишаване от свобода“ или пробация и глоба до 5 хиляди лева.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още