Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Сарафов за убийството на граничаря: Нагло, безпардонно престъпление, граничи с терористичен акт

Закон и ред

Сарафов за убийството на граничаря: Нагло, безпардонно престъпление, граничи с терористичен акт

Сарафов за убийството на граничаря: Нагло, безпардонно престъпление, граничи с терористичен акт - Tribune.bg
Кадър/ Нова ТВ

Заместник - главният прокурор изказа съболезнованията към семейството и близките на загиналия млад  сержант – „Отиде си един млад живот в изпълнение на своя дълг. Вместо да честваме празника на МВР, ние посрещнахме деня с един убит колега, който защити с тялото и живота си границата и държавата”.

Той заяви, че е убеден, че ще се стигне до истината, до извършителите на това деяние и ще разчитат на сътрудничество с турската страна. 

„Вече сме в комуникация с турската прокуратура. Днес ще изпратим молба за правна помощ. Очевидно извършителите са действали от тяхна страна. Дали с намерение да проникнат в страната, но е факт това нагло и безпардонно нападение срещу униформен полицай”, подчерта Борислав Сарафов. Той заяви, че е направен оглед на местопроизшествието, направен е оглед на района и са иззети видеозаписи от термокамерите край границата, разпитан е военният, който е бил с граничния полицай.

Трябва промяна в законодателството, според Сарафов .

„Това злодеяние в някаква степен граничи и с терористичен акт, защото са стреляли по полицай, който охранява границата”.

„Ако бъдат установени извършителите на турска територия, ще поискаме да бъдат предадени на българските власти. Ние ще поискаме да участваме в действията по разследване заедно с турските си колеги”, поясни Сарафов.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати