Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. САЩ оттеглиха искането за екстрадиране на Желяз

Закон и ред

САЩ оттеглиха искането за екстрадиране на Желяз

САЩ оттеглиха искането за екстрадиране на Желяз - Tribune.bg
Снимка:

Днес съм най-щастливият човек в България, каза той

САЩ оттеглиха искането за екстрадирането на Желяз Андреев. Това съобщи премиерът Бойко Борисов.

„Поддържането на това искане би било безпредметно с оглед причините, посочени в писмо от 28 август 2018 г. от Министерството на правосъдието и Офиса на главния прокурор към Департамента на правосъдието на САЩ. Мисля, че едно неприятно за всички събитие беше предотвратено“, коментира Борисов. Премиерът посочи и че ситуацията на Желяз е била изключително сложна.

Самият Желяз бе в Министерски съвет и благодари на правителството за подкрепата.

"Знам, че са проведени много срещи, разговори, преговори. Благодаря на всички. Може би днес съм най-щастливият човек в България", заяви от своя страна Желяз Андреев.

Младият българин бе задържан в родния Добрич през април месец. Причината бе искането на прокуратурата в Маями заради нарушаване на ембаргото за търговия в Сирия.

В последствие стана ясно, че Желяз е работел за американска фирма, която е имала офис у нас и е продавала авиационни части на Сирия, въпреки че е имало забрана за това. В ситуацията на Желяз се оказаха и още 11 българи. Желяз бе освободен от ареста с мярка „подписка“. Случаят му достигна  до премиера и до правителството.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още