Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съвпадение? Човек с името на адвоката на Черепа е съден по случай за преврат в Кувейт

Закон и ред

Съвпадение? Човек с името на адвоката на Черепа е съден по случай за преврат в Кувейт

Съвпадение? Човек с името на адвоката на Черепа е съден по случай за преврат в Кувейт - Tribune.bg
Снимка:

Съвпадение на имена или любопитни подробности около завръщането на Васил Божков? Оказва се, че името на адвоката на Черепа – Стоян Баумайер, съвпада с това на един от общо петима мъже, съдени по знаков за Кувейт случай, съобщи сайтът „Актуално“.

На 11 септември, 2021 година, петима мъже, сред които най-значимият е шейх Ахмад ал-Фахад ал-Сабах, са осъдени за фалшификация на доказателства, според които бившият кувейтски премиер шейх Насер ал-Мохамед ал-Сабах и бившият председател на кувейтския парламент Ясим ал-Харафи са заговорничили да организират преврат. За такова нещо в Кувейт може да те осъдят на смърт. Случаят стига до международен арбитраж, като с него се занимават съд в Женева и Висшия съд в Лондон.

Един от обвинените и осъдени помощници на шейха носи рядко срещаното име Стоян Баумайер. Той получава условна присъда, защото срещу 10 000 швейцарски франка подписва определено становище по арбитражно дело, касаещо случая с преврата. Арбитражното дело се е отнасяло до видео, което показвало шейх Насер ал-Мохамед ал-Сабах и Ясим ал-Харафи обсъждат преврат в Кувейт.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Кувейт
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати