Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Създават денонощен Национален център за безопасно движение по пътищата

Закон и ред

Създават денонощен Национален център за безопасно движение по пътищата

Снимка:

Целта е държавата да има светкавична реакция при пътни инциденти

На днешното си заседания Министерски съвет ще обсъди създаването на Национален координационен център за безопасно движение по пътищата. За новата институция пръв заговори министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който е и вносител на предложението.

Националният координационен център ще осигурява оперативна координация и взаимодействие между компетентните държавни структури при прилагането на мерки за превенция, временна организация на движение, координация при усложнени пътни и метеорологични условия, затруднения или блокиране на движението, пътнотранспортни произшествия и аварии на територията на страната.

Центърът ще работи без прекъсване, а идеята му е да има светкавична реакция при пътни инциденти, обясни министър Маринов преди дни.

Освен бързата реакция при пътни инциденти, се предвижда в този център да работят служители от всички институции, които имат отношение по пътната безопасност. „Тогава всичко ще може да се прави по-бързо – тази координация и реакция при различни сигнали“, допълни МВР-шефът.

Центърът ще осъществява дейността си в координация с националната полиция, пожарната, дирекция „Национална система 112“, Агенция „Пътна инфраструктура“, автомобилната администрация и Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата”.

Предложението на вътрешния министър е общото ръководство и координацията в Центъра да се осъществява от служител на Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР. Логистичното осигуряване на Центъра ще се осъществява също от МВР.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив