Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СДВР: Не се поддавайте на провокации

Закон и ред

СДВР: Не се поддавайте на провокации

Снимка:

Правоохранителните органи благодариха на всички, които протестират мирно

„Благодарим на всички, които не се поддават на провокациите и протестират мирно и ги призоваваме да продължат и така следващите дни“, призоваха от СДВР на брифинг. Правоохранителните органи напомниха, че първата редица от техни служители на протестите са с жилетки антиконфликт.

„Публикуваните преди малко документи потвърждават, че определени групи се опитват да контролират мирния протест на гражданите и да създават провокации. При моя опит огромната маса хора излизат по собствено убеждение, но се намира малко мнозинство, което се опитва да опорочи протеста. Ние сме там, за да помогнем, за да изразите мнението си“, изтъкна пред медиите Антон Златанов, заместник-директор на столичната полиция.

По думите му шествията от последните дни не са заявявани пред Столична община и въпреки това СДВР създава организация и за обществения ред, и за движение, за да осигури правата на тези, които протестират и правата на останалите граждани.

„Отново призовавам всеки гражданин да помогне на нас да опазваме обществения ред, законността и демокрацията“, апелира комисар Златанов и обясни, че и снощи е имало протестиращи, които са разпознали провокатори и са помолили полицаите да ги отстранят.

Големите притеснения на правоохранителните органи са, че огромната маса от хора може да се поддаде на манипулациите на една малка група от участниците в протестите.

„Последните два дни не е имало провокации и гражданите не са се поддали, и ние сме предприели превантивни действия. Когато някой иска да се сбие, ще го направи“, призна комисар Златанов. Той изтъкна, че вчера е имало един инцидент, когато лице е нападнало кола на една телевизия и е било задържано.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още