Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СДВР: Няма да допуснем повторна блокада

Закон и ред

СДВР: Няма да допуснем повторна блокада

Снимка:

12 са задържани при премахването на блокадите, пишат им актове и ги пускат

„Оттук нататък няма да позволяваме престоя на такива преместваеми обекти на кръстовища. Ще осигурим придвижването на всички граждани“. Това обяви на брифинг тази сутрин Тони Тодоров, заместник-началник на Отдел „Охранителна полиция“ в СДВР.

Тези протести не бяха заявени в Столична община, подчертаха от полицията.

Задържаните са общо 12. Съставят им се актове по Закона за движение по пътищата или се установява самоличността им и биват освобождавани.

„Разпоредихме на всеки един от присъстващите да освободят пътното платно и да проверят всичките си вещи. Физическа сила беше използвана само срещи 1 лице на Орлов мост – беше хванат под мишници и изведен. След толкова дни на протести в СДВР в последната една седмица започваха да постъпва стотици жалби и сигнали на недоволни от затрудненото придвижване“, обявиха от СДВР.

„Право има всеки човек да протестира, след като заяви това в съответната община. Бяхме изключително толерантни, задачата ни е да осигуряваме равни права на всички. Снощи преценихме, че недоволството и към нас, и към блокадите, може само да доведе до ескалация на напрежението“, обясни Тодоров.

„Отново заявявам че полицейска сила не е използвана. Един човек бе изведен, дори без белезници. Обясних защо сега взехме решението – ежедневно правихме анализ и преценихме, че вече стигаме критична точка в която може да се стигне до ескалация с другите граждани“, подчерта той.

Бусът на Системата ни убива е репатриран на наказателен паркинг, оттам може да си го вземат след като си заплатят санкцията.

„Собственикът твърдеше че няма ключове да го премести сама, затова го репатрирахме“, обясни зам.-шефа на СДВР.  


Коментари (11)

ПАРТИЗАНСКИЯ ТЕРОР СЕ БОРИ САМО ПРОПОРЦИОНАЛНО! ЕВРОПЕЙСКО ОРИЕНТИРАНИТЕ ГРАЖДАНИ СМЕ ГОТОВИ ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ(РУМЕН РАДЕВ, ВАСИЛ БОЖКОВ,БОБОКОВИ,БАБИКЯНОВИ,МИНЕКОВИ,(
07.08.2020 08:36 / Отговор
ДС БКП медийна технология Изпуснал сте и шефовете и собствениците на завзетите от БКП ДС медии,включително и държавните или т.н.обществени.Това са от бошков ТВ,тази на Гела-Нова ТВ,приватизирал много народно имущество,БНР,БНТ...Това е преди всичко медийна технология за ДС КГБ преврат!
07.08.2020 08:52 / Отговор
Полицейщина Това не е полиция, а хунта овладяна от Пеевски, Доган, Борисов, Симеонов и Каракачанов. Да идва Меркел, Кьовеши и Урсула, и да си ги прибират в Европа, срамят и позорят България, и българското общество. За всеки мач полиция и жандармерия блокираха Орлов мост , тогава къде бяха тези сигналаджия. Колко пъти и Фандъкова с некачествените си ремонти с години блокираше София. Мафия, отивайте си.
07.08.2020 09:19 / Отговор
Уфф! Смешник, меко казано...
07.08.2020 09:47
Анастас След развалянето на катуните
се концентрираме за измитането на Копанара от Славяново.

(целеустремено)
.
07.08.2020 09:20 / Отговор
Има отдавна протест против БКП Мун Чо Все още продължава протест и палатков лагер против Мунчо .Протестът е там с разрешение и е от преди пуча на Мунчо,Сестра Галева и на ДС БКП Хъкамъкамян и други отрепки.Защо Бощков ТВ или Нова на БКП Гела не излъчват за него?! Хората са там,до Археологическия музей!
07.08.2020 10:00 / Отговор
То пък един протест!!!
07.08.2020 10:02
Има го протестът срещу бат ман Мунчо и е истински,ще расте! Такъв е,малък,но бе пръв и по време на бума на ковид кризата,когато свестните не се събираха на едно място и все още БКП ДС медиите,а те са всичките ефирни медии,дори Европа ТВ е хибридна,има ДС червеи вътре,не казваха и дума за прптеста пред резидентсвтото на Мунчо. А тоя пуч сега бе увеличен стотици и хиляди пъти от медийния ДС БКП КГБ октопод.Пълна ревизия на БНТ и БНР е спешно необходима! Сега!
07.08.2020 10:50
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още