Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СДВР разпространи автентичен запис от телефонна измама

Закон и ред

СДВР разпространи автентичен запис от телефонна измама

СДВР разпространи автентичен запис от телефонна измама - Tribune.bg
Снимка:

Чуйте колко е загрижен „полицай Емил Георгиев“

Продължават опитите на телефонните измамници по всякакъв начин да въвеждат в заблуждение, представяйки се за служители на МВР! Това предупредиха от СДВР и публикуваха автентичен запис на такъв измамник.

Мъжът звъни на възрастна жена и се представя за униформен от 2 РУ на МВР. Уж загрижен я пита дали е ставала жертва на телефонни измамници. Жената отговаря, че са се опитвали да я лъжат. Тогава „съвестният“ псевдо полицай казва, че са задържани мъж и жена, в които е намерен телефонният номер на жената. Те били признали, че тя е нарочена за жертва.

Междувременно измамникът разпитва внимателно, между други въпроси, дали се обажда в частен дом. Пита жената гледала ли е рано сутринта новините. След отрицателен отговор, обяснява, че точно там говорили полицаите за поредната измамена. Нея пък я нападнали в дома ѝ, отрязали ѝ пръсти, сега лежала и „беряла душа“ в болница. Та затова полицията била загрижена и се обаждала лично на възрастните хора…

Жената на телефона не е от лесните плячки и благодари на мъжа, но го уверява,ч е тя не би се хванала на такава измама. Отсреща ѝ диктуват номер 02 112, който бил на Криминална полиция.

„СДВР напомня отново, че единния спешен европейски номер е САМО 112! Той се избира без НИКАКВИ цифри или кодове пред него! Ако Ви заплашват с физическо насилие запазете спокойствие! Веднага се обадете на тел. 112, потърсете помощ от близки или съседи и отидете в най-близкото районно управление на МВР“, пише в статуса на столичните униформени. 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати