Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата повдигна ново обвинение на Венци - Боксьора от Световрачене

Закон и ред

Прокуратурата повдигна ново обвинение на Венци - Боксьора от Световрачене

Снимка:

Той беше задържан тази нощ при акция на СДВР, ще остане в ареста за 72 часа

Повдигат ново обвинение на Венци Дамянов - Боксьора от Световрачене. Той беше задържан тази нощ при акция на СДВР заедно с още 3 лица.

По искане на Софийска районна прокуратура той ще остане в ареста 72 часа. Според държавното обвинение, в края на месец юли пред група от десет човека той е нанесъл удари на две лица. Също така е отправял и обидни думи към тях.

От прокуратурата обясниха, че се касае за изцяло ново обвинение, различно от предишното, за което беше освободен под домашен арест само преди два дни. По него той е обвинен в

Снощи Венцислав Дамянов беше задържан на адреса, където изтърпява мярката си „домашен арест“ във Войнеговци.

„Извършва се проверка дали наистина лицето не е спазило мярката, нямаме конкретни данни, че това е така. Това са хора, които се познават и контактуват помежду си, не става въпрос за организирана престъпна група или някакъв канал, нямаме информация за гонка, над 50-60 човека са проверени“, заяви на брифинг старши комисар Георги Алексиев, заместник-директор на СДВР.

„При операцията има намерена тревиста маса, два газови неогнестрелни пистолета, предадени са за експертиза, извършва се проверка относно документите за редовност на тези оръжия“, допълни той.

Операцията се провежда ден след като под „домашен арест“ беше пуснат 36-годишен рецидивист, жител на Световрачене, от чието насилие се оплакаха местни жители.

По време на акцията се извършват проверки на моторни превозни средства, граждани, за алкохол и наркотични вещества на водачите.

Проверени са няколко адреса, задържани са 4 лица, три от които са от активния криминален контингент, задържани са за 24 часа.

Възможно е операцията да продължи, там където е по-малко полицейското присъствие, целта е да се извърши профилактика на лица от криминален контингент.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема