Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Семерджиев е трябвало да бъде арестуван още на 11 юни от 7-мо РПУ

Закон и ред

Семерджиев е трябвало да бъде арестуван още на 11 юни от 7-мо РПУ

Семерджиев е трябвало да бъде арестуван още на 11 юни от 7-мо РПУ - Tribune.bg
Снимка:

„Не е нормално да кажеш на близките, които търсят децата си, че инициалите съвпадат, все пак това са хора и съдби", каза шефът на КАТ комисар Тенчо Тенев.  

„Eкип на „Пътна полиция“ е бил повикан, за да направи тест за наркотици на Георги Семерджиев на 11 юни. Резултатът показал, че Семерджиев шофирал с повече от един вид амфетамини. 7-мо РПУ е трябвало да  задържи водача според Законите на страната, обясни началникът на КАТ-София комисар Тенчо Тенев пред Нова телевизия.

„Не мога да кажа какво са казали колегите от 7-мо РУП. Наш екип на пътна полиция бе извикан там. Семерджиев е опитал да избяга. Те са го преследвали, защото не е спрял на стоп палка. Направихме тест и се оказа, че същият е употребил повече от 1 амфетамин.”,обясни ген. Тенев по повод тежката катастрофа, при която загинаха две млади жени на 22 и 26 г.

Има образувано досъдебно производство срещу този водач. Според законите на страната водачът е трябвало да бъде арестуван. На територията на районното е трябвало да се задържи водача. Видях по ваш репортаж водач, който е бил забърсан, но не е съобщил на органите на реда.

На Георги Семерджиев сме му отнели шофьорската книжка, свали ли сме му табелите, спрели сме колата. Тепърва правим проверка дали швейцарското свидетелство за правоуправление е истинско или фалшиво.

От 2014 г. досега на този водач му се прави справка и ще се види, че той е с отнета българска книжка. Ние не можем да задържаме. Ние сме административно-наказващ орган.

Има 85 отнети точки, при максимум 39, с които разполага водача. Това означава, че е карал безразсъдно. Лично констатирах, че има синя лампа на предния прозорец, и синя лампа между двете седалки. Имаше и стоп-палка. Най-вероятно си я е купил. Те се продават от една фирма, която ги произвежда. По някакъв начин се е сдобил с нея, поясни ген. Тенев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати