Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Северин Красимиров иска съкратено производство

Закон и ред

Северин Красимиров иска съкратено производство

Снимка:

При тази процедура доживотният затвор без право на замяна отпада

Северин Красимиров, който е обвинен за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова, ще поиска съкратено съдебно производство. Това съобщава телевизията ТВН, където работеше и самата Виктория.

Защитата на Красимиров вече е депозирала искане в деловодството на съда делото да се гледа по реда на глава 27 от НПК. Това са потвърдили от Окръжния съд в Русе.

При тази процедура обвиняемият признава фактите и при определяне на наказанието, ако той бъде признат за виновен, доживотният затвор без право на замяна като вид наказание изобщо отпада, той не се обсъжда. Може да се наложи доживотен затвор, който автоматично се заменя с лишаване от свобода.

На 22 април ще бъде т.н. разпоредително заседание, на което съдът ще прецени дали ще приеме искането на защитата на Красимиров.

Северин е обвинен в блудство, изнасилване и умишлено убийство. Тялото на жертвата беше открито на 6 октомври. За три дни полицията успя да установи извършителя, който беше задържан в Германия.

Заключението на съдебномедицинската и психиатрична експертиза е, че той е с лека умствена изостаналост, но е вменяем, разбирал е какво върши, така че може да носи наказателна отговорност. Той призна за извършеното престъпление още на първата му мярка за неотклонение.

Окръжната прокуратура в Русе иска доживотен затвор за Северин.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още