Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СГП образува производство за престъпление по служба по казуса с джипа на Горанов

Закон и ред

СГП образува производство за престъпление по служба по казуса с джипа на Горанов

СГП образува производство за престъпление по служба по казуса с джипа на Горанов - Tribune.bg
Снимка:

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство по казуса с джипа, управляван от бившия финансов министър Владислав Горанов.

През есента на миналата година колата се оказа обявена за издирване от бюрото на "Интерпол" в Москва. Регистрацията беше засечена при опит на Владислав Горанов да напусне страната през граничния пункт Калотина в посока Сърбия. В началото на тази година прокуратурата е започнала разследване на престъпление по служба на длъжностно лице, което не е изпълнило свои задължения или е превишило правата си.  

По-рано днес от Мото-Пфое излязоха с позиция:

„Във връзка с днешни публикации в медиите, в които се коментира иззетия на ГКПП Калотина автомобил Toyota Landcruiser, собственост на Мото-Пфое, уточняваме, че на 22.02.2022 г. дружеството е известено писмено от страна на МВР РДГП Драгоман, че автомобилът е снет от издирване. Това означава, че според направените експертизи няма интервенции по автомобила, той е изряден и може да бъде получен обратно от собственика си Мото-Пфое. Непосредствено след получаването му, автомобилът Toyota Landcruiser е върнат на лизингополучателя си и е във владението му и към момента", заявяват в позицията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати