Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата поиска доживотен затвор за Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита

Закон и ред

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита - Tribune.bg
Снимка:

Софийска градска прокуратура/СГП/ протестира намалената от Софийския градски съд/СГС/ присъда на Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита. Първоначално мъжът с руско гражданство е осъден на затвор до живот, но след обжалване СГС намали присъдата на 20 г.

Костин е признат за виновен, че през февруари 2015 г. е умъртвил 5-годишно момченце.

Обвинителният акт е внесен на 24 октомври следващата година след задълбочено разследване, включително приложени доказателства чрез молби за международна правна помощ и веществени доказателства, получени при използване на специални разузнавателни средства, напомнят от обвинението.

Прокуратурата смята, че присъдата следва да бъде изменена с най-тежкото наказание „доживотен затвор без замяна“. Според СГП определеното за 20-те години е несъответно на извършеното престъпление и се явява недостатъчно за постигане на целите му, тъй като не са съобразени изключителната тежест на престъплението и личностните характеристики на дееца.

Освен това е насочено към беззащитно дете, проявена е изключителна жестокост и последващи действия - тялото на детето е натъпкано в куфар и изхвърлено в язовир Пасарел.

Според обвинението руснакът е агресивен и жесток човек, а мотивите за извършване на престъплението са свързани финансови и имуществени отношения.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати