Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СГС блокира поредния опит за смяна на ръководството на тотото

Закон и ред

СГС блокира поредния опит за смяна на ръководството на тотото

СГС блокира поредния опит за смяна на ръководството на тотото - Tribune.bg
Снимка:

Вторият опит на спортния министър Радостин Василев за смяна на ръководството на Българския спортен тотализатор беше частично блокиран от Софийски градски съд. Посочените от министъра Александър Тодоров и Георгий Султанов влизат в Управителния съвет на тотото, но Тодоров няма да бъде вписан като изпълнителен директор на мястото на настоящия Любомир Петров, който остава и член на УС.

До това решение на състав на СГС с председател Владимир Вълков се стига след жалба, подадена от Любомир Петров. До приключване на производството Тодоров няма как да заема поста на Петров, но все пак съдът разрешава той и Султанов да бъдат вписани в състава на УС на мястото на Людмила Петкова и Валентин Точев. Решението на съда в частта за спиране на производството за смяна на Петров с Тодоров може да бъде обжалвано в едноседмичен срок.

Първоначално министър Василев опита да вкара в УС на тотото Тодоров, Султанов и Росен Иванов на мястото на Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов, но след жалба от Гинчев и Йовов СГС спря тяхното вписване до приключване на производството. Впоследствие от ММС опитаха да вкарат Тодоров и Султанов на мястото на другите двама членове на УС - Петкова и Точев, които още през лятото на миналата година са подали молби да бъдат освободени от длъжност. В крайна сметка това е допуснато от СГС, но не и смяната на позицията изпълнителен директор.

По този начин към момента Любомир Петров остава изпълнителен директор на БСТ, а в Управителния съвет на тотото старото ръководство ще има мнозинство - Петров, Гинчев и Йовов срещу Тодоров и Султанов. Бъдещият окончателен състав на тотото зависи от крайните решения от две производства в СГС.

Александър Тодоров и Георгий Султанов са представители на ИТН, като Тодоров беше депутат в 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание, а през лятото на 2021 година Султанов беше предложен от партията за министър на културата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети