Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СГС назначи енцефалографско изследване на Виторио Александров

Закон и ред

СГС назначи енцефалографско изследване на Виторио Александров

Снимка:

Изследването е част от допълнителна съдебно-психиатрична и психологическа експертиза на обвиняемия

Софийски градски съд (СГС) назначи извършването на енцефалографско изследване на Викторио Александров.

Александров е обвинен за убийството на приятелката си Дарина Министерска и едногодишното им дете – Никол през октомври 2018 година.

Според експерти електроенцефалограмата се прави за диагностициране на епилепсия, мозъчни тумори, състояния след травма на главата, възпалителни и съдови заболявания на мозъка и инсулти.

Съдът назначи по делото на Виторио съдебно-медицинска експертиза, която да се извърши от невролог. Задачата е той да разчете резултатите от енцефалографското изследване на Александров.

Причината - когато бил във втори клас получил увреждания, твърдят защитниците. За тези травми обаче нямало медицинска документация. През 2017 г. пък бил изследван и имал кръвонасядане на тила. Травмата била причинена при бой с трима, съобщи "24 часа".

Адвокатите му искат да знаят какво е състоянието на мозъка му и дали то може да доведе до влошаване на психическото му състояние.

Енцефалографското изследване ще бъде направено в затворническата болница, а ако там няма възможност, Викторио ще бъде откаран в друго лечебно заведение. След това резултатите ще бъдат анализирани от невролог, а после дадени на психиатри и психолози, които също да направят заключение.

Заключението на невролога следва да бъде взето предвид от вещите лица, които са назначени по допълнителната съдебно- психиатрична и психологическа експертиза и съобразено, наред със самите резултати от енцефалографското изследване.

Следващото заседание по делото е на 24 ноември.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още