Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СГС внесе обвинителен акт срещу шофьора, убил Ани и Явор на пешеходна пътека в София

Закон и ред

СГС внесе обвинителен акт срещу шофьора, убил Ани и Явор на пешеходна пътека в София

СГС внесе обвинителен акт срещу шофьора, убил Ани и Явор на пешеходна пътека в София - Tribune.bg
Снимка:

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) за причинена смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 2, алт. 2 и пр. 5, б. „б“, алт. 1, вр. ал. 1, вр. ал. 4, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Според обвинителния акт на 08.05.2023 г., около 00:17 ч., в гр. София, при управление на лек автомобил по бул. „Сливница“ с посока на движение от ул. „Мелник“ към бул. „Константин Величков“ и в района на кръстовището с ул. „Русе“, А. А. е нарушил правилата на движение по пътищата, като движейки се със скорост 106 км/ч (при разрешена максимална скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария М. и Явор С., и реализирал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци. Деянието е извършено на пешеходна пътека и от него е настъпила смърт на повече от едно лице.

Разследването е извършено от Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ – СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Обвинението се доказва от събраните в хода на разследването свидетелски показания, оглед на местопроизшествие, веществени доказателства, 11 броя експертизи, други писмени доказателствени средства и справки.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Подробности по делото може да видите тук:

Линк към документи на прокуратурата:


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати