Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шефът на КПКОНПИ: Решението за оставката взех отдавна, чаках да се докаже, че съм изряден

Закон и ред

Шефът на КПКОНПИ: Решението за оставката взех отдавна, чаках да се докаже, че съм изряден

Снимка:

Получавал е и заплахи, заради които последно имаше полицейска охрана

„Изчаквах ревизията на НАП, за да е ясно, че съм изряден, след целия натиск, който се оказа на мен и семейството ми. Това беше причината сега да го направя, но съм взел отдавна това решение“. Така председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев обоснова решението за своята оставка пред ПИК.

Той е подал оставката днес.

Пламен Георгиев е получавал нееднократно и заплахи, заради които последно имаше полицейска охрана.

Медийната атака срещу него се разви през април тази година. После той излезе в отпуск, за да не пречи на разследването.

Пред „Правен свят“ Георгиев допълва мотивите си.

„Проверката на НАП приключи, днес ми беше връчен актът с констатациите и аз веднага си входирах в Народното събрание оставката. Това беше решение, което бях взел отдавна, бях решил, че по никакъв начин не искам да създавам напрежение в Комисията, но за мен беше важно да ми се изчисти името и всичко ми е законно до последната стотинка. Това е символичен акт. За мен беше важно да си подам оставката като човек, който си е изчистил името, като човек, за когото се вижда, че една стотинка няма незаконна, но не мога да понеса това напрежение с една откровена глупост да се лепва петно на Комисията. Затова съм дал 6 години от моя живот. По никакъв начин не искам да съм причина да има напрежение в Комисията. За мен никога не е било самоцел да поемам какъвто и да е пост. За мен беше предизвикателство“, коментира председателят на КПКОНПИ.

„Създадохме един работещ орган, аз изчистих името си. Аз лично не знам защо толкова дълго продължи тази проверка, но явно това са си процедурите. За мен беше един много тежък период, но аз си бях взел решението отдавна. След такова напрежение е излишно една хиперболизирана тераса, даже е смешно, да внася напрежение в работата на Комисията. Аз бях напълно откъснат от Комисията, по никакъв начин не съм стъпвал там, не съм се интересувал какво става, за да не мога да повлияя по никакъв начин. Мисля, че съм с високо вдигната глава, като човек, който е допринесъл и за положителните доклади на Европейската комисия, и за резултатите, които държавата постига. Не искам тази глупост да тежи на Комисията. За мен най-важна е идеята, аз вярвам в този орган, той работи успешно и това се оценява от всичките ни международни партньори. За мен решението беше ясно, но не исках някой да каже – ето, той си подава оставката, защото има нещо да крие. Исках да мине всичко по закон и когато се видя, че съм абсолютно, кристално чист, нямам нищо за което да ме пипнат, всяка една стотинка е доказана“, допълни той.

На въпрос какво следва за него в професионален план оттук нататък, Георгиев отговори: „Аз съм си прокурор. Чисто професионално ще се върна в прокуратурата. Разбира се, ако държавата има нужда от мен, винаги съм готов да се отзова. В крайна сметка имам изключително голям опит и като зам.-министър, и като председател на Комисията. Това е въпрос на бъдеще. В крайна сметка аз съм прокурор, връщам се в Специализираната прокуратура. Един чист човек съм и няма какво повече да коментирам. Правил съм всичко за доброто на държавата и това е било моето верую. В крайна сметка за мен е важно доброто на Комисията и нормалната ѝ работа“.  


Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ Пламен Георгиев беше номинация на ГЕРБ и "Обединени патриоти", с подкрепата и на ДПС. Припомням случки от биографията на Георгиев - от времето, когато беше прокурор и беше замесен в случая "Ало, Ваньо" с изтеклите разговори между вече покойния шеф на митниците Ваньо Танов иПОЖАРНИКАРА "БУДА". СПОРЕД него нямаше нарушаване на закона.
Пак Георгиев е човекът, по чието разпореждане записите от специалните разузнавателни средства в последствие са унищожени.
За благодарност след този случай Пламен Георгиев е назначен за зам.-министър на правосъдието в първия мандат на Бойко Борисов, А ПОСЛЕ И ШЕФ НА ТАА СТРУКТУРА => БУХАЛКА НА ПОЖАРНИКАРА "БУДА"
31.07.2019 14:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още