Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шефът на СДВР с подробности за намерения в шахта труп и арестуваните

Закон и ред

Шефът на СДВР с подробности за намерения в шахта труп и арестуваните

Шефът на СДВР с подробности за намерения в шахта труп и арестуваните - Tribune.bg
Снимка:

41-годишният мъж, чийто останки бяха открити в шахта на жилищна кооперация, е съден за опит за убийство преди години. Той е с влязла в сила присъда, която е изтърпял. Преди 10 години е получил условна присъда.  Части от тялото му са хвърляни и в кофи за смет на различни места в София.  Това заяви пред Нова тв директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов.  

Сигнал за изчезването на 41-годишния мъж е подаден на 8 август в 4-то РУ от негови близки. „Веднага след това започнахме оперативно-издирвателни мероприятия, за да установим евентуалните маршрути на лицето установихме широк кръг от хора, с които той ежедневно се среща. Той се занимава с бизнес – собственик е на масажно студио. Има и бизнес партньор – лице, което не е български гражданин”, подчерта старши комисар Николов.

По думите му след уточняване на кръга от близки на лицето е започнала работата по вероятните версии по изчезването му. „Бързо се ориентирахме за евентуалния извършител на това престъпление. В рамките на около 30 часа установихме всички възможни маршрути, версии и причини за изчезването на лицето.  С оперативна комбинация установихме и съучастника в престъплението.  Извършителят се е опитал да прикрие следите си и да укрие вещи и предмети, които биха го уличили в престъплението. Соченият за извършител на престъплението към момента е безработен. Той е бивш барман в столично заведение. Мотивът най-вероятно е финансов. Жертвата и извършителят са имали бизнес планове, които в един момент 31-годишният задържан разбира, че няма да се осъществят. Той вероятно губи самообладание, кани жертвата в собствения си апартамент и  му нанася удар в тъп предмет в задната част на главата”, посочи шефът на СДВР.

Тялото е разчленено в банята на въпросния апартамент. „Изхвърлянето на част от останките е станало в тоалетната чиния. Те попадат в канализацията на сграда. намерени са костите на убитото лице в пет отделни чувала в яма на Витоша. Към зловещата находка бяхме насочени от помагача на престъплението. Той е помогнал с пренасянето на точно тези останки към Витоша и кофи за сметосъбиране в района на престъплението”, подчерта старши комисар Николов.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети СДВР, шахта, тяло
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети