Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шефът на "ТАД Груп" е задържан заради опасност от укриване

Закон и ред

Шефът на "ТАД Груп" е задържан заради опасност от укриване

Шефът на ТАД Груп е задържан заради опасност от укриване - Tribune.bg
Снимка:

Иван Тодоров ще остане в ареста за 72 часа, после ще прокуратурата иска "постоянен арест"

Обвиненият в подбудителство за кибертероризъм Иван Тодоров, собственик на „ТАД Груп“, е с наложена прокурорска мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа. Мотивът за налагането на тази мярка е „опасност от укриване“. Това стана ясно от думите на адвоката на задържания - Ина Лулчева. По думите ѝ било възмутително налагането на тази мярка, тъй като Тодоров оказал съдействие на разследващите.

След като кацна на българска земя, Тодоров беше задържан и отведен в Националната следствена служба, където е разпитан. Според адвоката му Ина Лулчева няма нищо възмутително във факта, че е задържан на летището. Тя намира за недопустимо факта, че другите двама са пуснати под парична гаранция, а за Тодоров се иска задържане под стража, пише БГНЕС.

По думите на Лулчева не е станало ясно как точно е станало подбудителството на Кристиян Бойков да извърши хакерската атака срещу НАП. „Известно е, че подбудителството става когато убеждаваш някого да извърши нещо. Когато този някой не твърди, че ти си го накарал, да се твърди, че има подбудителство е доста нелепо”, каза още адвокатът и добави, че Тодоров я е уверил, че неговата фирма никога не се е занимавала с дейност, която цели да всява страх и смут в населението.

Лулчева каза още, че дружеството е съдействало на следствието и отдавна е предоставило изисканите от обвинението документи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати