Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Схема за производство и разпространение на марихуана разкриха криминалисти от Русе

Закон и ред

Схема за производство и разпространение на марихуана разкриха криминалисти от Русе

Схема за производство и разпространение на марихуана разкриха криминалисти от Русе - Tribune.bg
Снимка:

Намерени са над 1700 саксии с марихуана

7 души са задържани от антимафиотите в село Новград, община Бяла. Те са спипани в момента на събиране на марихуана и приготвянето ѝ за транспортиране. В две халета и административна постройка, са открити 1743 саксии, цялостно изградена система за поливане, отопление и вентилация, както и над 140 килограма суха тревна маса, която при извършен полеви тест реагирала на марихуана.

В хода на операцията, със съдействие на криминалисти на ГДНП, СДВР и ОДМВР – София, са задържани и двамата собственици на имота, извършени са претърсвания на обитаваните от тях адреси, иззети са автомобил „Мерцедес“ и мобилни апарати.

Действията на униформените са част от спецоперация по противодействие на производството и разпространението на наркотици. В нея участие са взели служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализирано тактическо звено за бързи действия при ОДМВР Русе, под ръководството на Окръжна прокуратура град Русе.

Иззети са и три автомобила - „Рено“, „Мерцедес“ и БМВ, ползвани от задържаните, единият от които пригоден за транспортиране на бидони с наркотика.

Намерени и иззети са и множество документи, сочещи към фирми, свързани с покупки на части от оборудването, мобилни телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка между лицата.

С постановление на Окръжна прокуратура Русе осем от задържаните остават в ареста за срок до 72 часа. Работата по документирането и доказването на престъпната дейност продължава в рамките на образуваното досъдебно производство, под прякото наблюдение на прокуратурата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати