Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шест ареста при акцията във Фонд „Земеделие“

Закон и ред

Шест ареста при акцията във Фонд „Земеделие“

Снимка:

Злоупотребите са извършвани по времето на предишния изпълнителен директор Румен Порожанов

Шестима души са арестувани след акцията на спецпрокуратурата в Държавния Фонд „Земеделие“, предаде БГНЕС.

Злоупотребите са извършвани по времето на предишния изпълнителен директор Румен Порожанов, съобщи зам.-главния прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг.

Сред арестуваните има зам.-шеф на фонда, директори и служители. Делото за присвояване на евросредства е от май месец, като за лидер на групата е сочен Миню Стайков. Вече са били източени 8 милиона лева, като е имало опит за отпускане на още около 10млн. лв., но това е било предотвратено от спецпрокуратурата.

Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП и със съдействието на КПКОНПИ, извършва действия по разследването в Държавен фонд „Земеделие“, свързани с досъдебното производство срещу Миню Стайков, съобщиха от спецпрокуратурата. Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси. Изземат се документивъв връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.  


Коментари (2)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ Заместник-изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) Калоян Костадинов, който бе задържан в операцията, се оказа СИН на шефа на Комисията по досиетата Евтим Костадинов. Това потвърдиха пред БЛИЦ два независими източника.
ГЕРБАВИТЕ ДРоГАРе ☭ ОВЪРЗАНИ, КАТО ГЛИСТИ В БУРКАН

https://blitz.bg/kriminalni/prvo-v-blits-tv-vazhna-klechka-zadrzhana-pri-aktsiyata-v-dfz-arestuvaniyat-se-okaza_news685813.html
16.07.2019 13:25 / Отговор
КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ АБЕ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ ОТ ТОО НАСРАН ГЕРБАВ САЙТ ☭, ДА ПОПИТАМ…… САМО АЗ ЛИ ВИ ЧЕТА ГЛУПОСТИТЕ….. ГЛЕДАМ НЯМА ДРУГИ КОМЕНТАРИ…
16.07.2019 13:26 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още