Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шестима арестувани за държане на българи като роби в Швейцария с цел просия

Закон и ред

Шестима арестувани за държане на българи като роби в Швейцария с цел просия

Шестима арестувани за държане на българи като роби в Швейцария с цел просия - Tribune.bg
ПРБ

Случаят е от Луковит

Българската и швейцарската прокуратура работят съвместно по разследване на организирана престъпна група за трафик на хора, създадена с цел да се трафикират българи, които да просят в Швейцария. Хората са държани в изключително тежки условия, които швейцарците класифицират като експлоатация на хора и като държане в робство, каза Борислав Сарафов, заместник главен прокурор и директор на Националната следствена служба.

Има 6 задържани в Швейцария, които са от Луковит, както и техните жертви.  Арестуваните са от малцинска общност. Претърсени са 2 адреса, разпитани са над 10 души, обясни Сарафов.

Средствата са много сериозни, които са превеждани към България, по време на претърсванията са били намерили част от документите от извършваните преводи.

Разследването продължава от 18 месеца, обясниха от швейцарската прокуратура. Шестте членове на престъпната група ще бъдат съдени в Швейцария, стана ясно още на брифинга.

Прокурор Александра Саркис от прокуратурата в Женева уточни, че разследването по случая е продължило 18 месеца. „Благодарни сме за помощта на българската страна, без чиято подкрепа нямаше да можем да пресечем дейността на престъпната група“, каза на брифинг пред журналисти Саркис. Тя уточни, че към момента са задържани шест лица, които след приключване на разследването, ще бъдат съдени в Швейцария. 

Максималните присъди са за около 20 години, но все още не е ясно на колко ще бъдат осъдени. Разследването ще покаже какво са направили с парите от просията.

Работата на разследващите ще продължи и следващите дни на територията на Луковит.

 

ПРБПРБ


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети