Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шестима с обвинения след акцията, при която беше разкрита схема в транспорта в Пловдив и Асеновград

Закон и ред

Шестима с обвинения след акцията, при която беше разкрита схема в транспорта в Пловдив и Асеновград

Шестима с обвинения след акцията, при която беше разкрита схема в транспорта в Пловдив и Асеновград - Tribune.bg
Снимка:

Двама от тях са управители на дружества, а четирима - от общинските администрации в двата града

Шестима души са с повдигнати обвинения след акцията в Пловдив, при която беше разкрита транспортна схема за над 30 млн. лв. Двама от тях са управители на дружества, а четирима - от общинските администрации на Пловдив и Асеновград. Това обяви комисар Славчо Алексиев - началник на „Икономическа полиция”.

И шестимата са били освободени с парична гаранция съответно от 50 000 лв. и 5000 лв., предава БТВ. В разследването са участвали екипи на „Икономическа полиция” и ДАНС. Тя е действала от 1 година. 

Става въпрос за две от основните транспортни фирми в региона на Пловдив и Асеновград – като те са подавали отчетни документи за изплащане на суми за подпомагане като са декларирали, че работят на загуба. В пътните листове обаче са отбелязвали и по-дълги пробези, отколкото реално са извършвали.

Служителите на двете общини пък не са упражнявали достатъчен контрол, затова и са с обвинения за длъжностни престъпления.

„Успяхме да неутрализираме риска Пловдив, Асеновград и някои общини да останат без градски транспорт, като предотвратихме източването на средства, предназначени за подпомагане на градския транспорт в тези общини”, посочи Алексиев.

В следобедните часове кметът Здравко Димитров свиква на среща транспортните фирми, за да се тушира създалото се напрежение. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати