Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Осем станаха задържаните по случая с мъртвите мигранти от Афганистан / ОБНОВЕНА/

Закон и ред

Осем станаха задържаните по случая с мъртвите мигранти от Афганистан / ОБНОВЕНА/

Осем станаха задържаните по случая с мъртвите мигранти от Афганистан / ОБНОВЕНА/ - Tribune.bg
Снимка:

Осем са вече арестуваните по случая с 18-те мъртви мигранти от Афганистан, които бяха открити в камион до софийското село Локорско, предава БНТ.

Трима са задържани в района на София още снощи, като един от тях е арестуван на около 5 километра от изоставения камион. Вероятно той е управлявал превозното средство преди да го изостави до с. Локорско.

Други петима са задържани в Бургас, Каблешково и Карнобат. Те са отведени тази нощ в полицията в Бургас, а в домовете им са намерени доказателства за каналджийство, както и за конкретния превоз на нелегални мигранти.

По информация на "По света и у нас" задържаните в Бургас са отговаряли за оборудването на камиона и изграждането на укритието в него, както и за логистиката по трафика на мигрантите.

Задържаните в София са били организатори на каналджийството като сред тях е и уличеният за ръководител на групата, сочат данните на нашите източници. Според запознати с разследването преди да бъде изоставен край Локорско, организаторът се е возил в кабината на камиона.

Днес арестуваните в Бургас ще бъдат конвоирани до София.

Разследва се версията, че собственикът на камиона-ковчег по документи е бил формален. Изяснява се кой е реалният собственик.  Според източници събраните до момента доказателства налагат извода, че задържаните са били организирана престъпна група за каналджийство.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети