Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шестимата, задържани за рекет и лихварство в Кюстендилско, остават зад решетките

Закон и ред

Шестимата, задържани за рекет и лихварство в Кюстендилско, остават зад решетките

Шестимата, задържани за рекет и лихварство в Кюстендилско, остават зад решетките - Tribune.bg
Снимка:

Специализираният наказателен съд наложи най-тежките мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на шестимата, обвинени за участие в организирана престъпна група за лихварство и рекет на територията на Кюстендил и региона. Това съобщиха от прокуратурата.

Съдът прие, че събраните до момента доказателства по досъдебното производство дават основание да се направи обосновано предположение, че са извършили престъплението, за което са обвинени. Налице е и опасност да извършат друго престъпление, в т.ч. да оказват влияние на свидетели.

Припомняме ви, че шестимата бяха задържани при акция на ГДБОП в ромската махала в Кюстендил на 9 септември. Арестуваните са от известния в района клан на Гольовците. Те са действали като организирана престъпна група и са предоставяли кредити срещу висока лихва на лица, на които при забавяне плащането на вноските са налагали психически тормоз и побои.

Определението на Специализираният наказателен съд не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати