Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шофьор предложи подкуп на полицаи, превозвал нелегални мигранти

Закон и ред

Шофьор предложи подкуп на полицаи, превозвал нелегални мигранти

Снимка:

Рушветът, който предложил бил в размер на 400 лв.

Окръжна прокуратура-Пловдив задържа и повдигна обвинения на 48-годишен мъж за подкуп и подпомагане на граждани на Сирия незаконно да преминат през страната.

В неделя на автомагистрала „Тракия“ край с. Цалапица той е предложил  сумата от 400 лева на двама полицаи от „Пътна полиция“, за да не направят проверка на автомобила му. Оказало се, че в него превозвал мигранти.

Мъжът освен това е и обвинен, че с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал трима граждани на Сирия да пребивават и да преминават незаконно през страната, като използвал за това моторно превозно средство.

Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай.

В автомобила са отрити трима чужденци без документи за самоличност. Установено е, че те са граждани на Сирия - двама от тях младежи на 16 г. и момче на 12 г. Пътували в посока към гр. София. Те са настанени са в Миграционен център.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. Наказанието, предвидено от закона по първото повдигнато обвинение спрямо Г.Ц. е до 10 г. лишаване от свобода и глоба до 15 000 лева, а по второто - лишаване от свобода от 1 до 6 г. и глоба от 5 000 до 20 000 лева.  


Топ новини

виж още

Актуална тема