Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното, остава в ареста:„Съжалявам за близките, които изложих”

Закон и ред

Шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното, остава в ареста:„Съжалявам за близките, които изложих”

Шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното, остава в ареста:Съжалявам за близките, които изложих - Tribune.bg
Снимка:

Любенов карал със 195 км/ ч по Околовръстното

Софийски градски съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража” на Димитър Любенов, причинил преди два дни тежка катастрофа на Околовръстното шосе в София. При инцидента загина френски гражданин, а други двама души пострадаха тежко.  Съдебният състав прие, че ако е на свобода Любенов може да извърши друго престъпление. Съдът отбеляза още, че след установяването на употребата на алкохол и наркотици следва и обвинението, повдигнато на Любенов, да бъде коригирано в по-тежко, пише БНТ.

Преди заседанието обвиняемият заяви: „Съжалявам много. Съжалявам за моите близки, които изложих. Никога не съм се качвал да карам пиян или дрогиран”.

Със 195 км/ч е карал луксозното „Порше” Любенов, когато е блъснал форда с французите на столичното околовръстно в неделя сутринта. Това е показала експертиза, назначена от прокуратурата, стана ясно в Софийския градски съд. Ограничението по артерията е 80 км в час.

39-годишният мъж има 29 глоби от Пътна полиция.

„Стана ми обидно от новините, там чух, че не съм се протекъл на помощ на пострадалия автомобил. Аз бях зашеметен, бях в шок, но отидох да помогна”, каза през сълзи Любенов, цитиран в „24 часа”.

„Вижте, виновен съм, искам да си гледам семейството. Давам на майка ми пари за лекарства, тя не може да се обгрижва сама. Това е, вие преценете какво да става оттук насетне”, каза плачейки Любенов в последната си дума пред съда.

39-годишният мъж беше докаран с белезници в съда. Той има 29 глоби от „Пътна полиция”.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати