Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шофьорката, убила мъж в София, остава в ареста

Закон и ред

Шофьорката, убила мъж в София, остава в ареста

Шофьорката, убила мъж в София, остава в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата 40-годишната шофьорка, управлявала мощен джип в София под влиянието на алкохол и причинила смърт на пътя.

Жената е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 17 декември при управление на лек автомобил, марка „Порше”, модел „Кайен Турбо С”, движейки се по ул.”Бойчо Бойчев” в посока от бул.“Президент Линкълн“ към ул. „Суходолска“, нарушила правилата за движение по ЗДвП, като при платното за движение с две пътни ленти, навлязла в лентата за насрещно движение без да контролира непрекъснато управлявания от нея автомобил и катастрофилара в насрещно движещия се лек автомобил, марка „Фолксваген”.

По непредпазливост тя е причинила смъртта на шофьора, както и средна телесна повреда на пътника в колата. 

Разследването по досъдебното производство продължава.

Това е пореден случай на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, в следствие на което загиват невинни граждани.

В тази връзка по-рано през годината главният прокурор на Иван Гешев отправи към законодателната и изпълнителната власти експертни предложения за изменение на Наказателния кодекс, чието приемане би спомогнало за ограничаване на извършването на този вид престъпления.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

по непредпазливост Каква предпазливост може да се търси у пиян шофьор?
22.12.2020 07:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати