Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шофьорката, убила мъж в София, остава в ареста

Закон и ред

Шофьорката, убила мъж в София, остава в ареста

Снимка:

Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата 40-годишната шофьорка, управлявала мощен джип в София под влиянието на алкохол и причинила смърт на пътя.

Жената е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 17 декември при управление на лек автомобил, марка „Порше”, модел „Кайен Турбо С”, движейки се по ул.”Бойчо Бойчев” в посока от бул.“Президент Линкълн“ към ул. „Суходолска“, нарушила правилата за движение по ЗДвП, като при платното за движение с две пътни ленти, навлязла в лентата за насрещно движение без да контролира непрекъснато управлявания от нея автомобил и катастрофилара в насрещно движещия се лек автомобил, марка „Фолксваген”.

По непредпазливост тя е причинила смъртта на шофьора, както и средна телесна повреда на пътника в колата. 

Разследването по досъдебното производство продължава.

Това е пореден случай на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, в следствие на което загиват невинни граждани.

В тази връзка по-рано през годината главният прокурор на Иван Гешев отправи към законодателната и изпълнителната власти експертни предложения за изменение на Наказателния кодекс, чието приемане би спомогнало за ограничаване на извършването на този вид престъпления.  


Коментари (1)

по непредпазливост Каква предпазливост може да се търси у пиян шофьор?
22.12.2020 07:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още