Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ще обжалват присъдите за Хитрино

Закон и ред

Ще обжалват присъдите за Хитрино

Ще обжалват присъдите за Хитрино - Tribune.bg
Снимка:

Присъдата не ни удовлетворява, заяви адвокатът на пострадалите

Ефективни присъди за трагедията в Хитрино. Машинистът Димитър Михнев е осъден на 15 години затвор, а 10 години получи помощникът му Радослав Петков. Адвокатът на пострадалите каза, че произнесената присъда не ги удовлетворява, предава БНТ.

„Считаме, че на фона на нанесените вреди, тази присъда е занижена. Очакваме от втора инстанция да завиши наказанието на всеки един от машинистите. Още в днешния ден ще бъде входирана и жалба в тази насока“, заяви адвокат Николай Димитров.

Заведените 30 дела за близо 6 милиона лева от пострадалите ще бъдат възобновени едва след като влезе в сила присъда по наказателното дело. Исковете са комплексни и са заведени към структурите на холдинга „Булмаркет“.

Хората очакват от фирмата да изпълни задълженията си, да им заплати за нанесените щети и лично от ръководството на фирмата да поднесат своите извинения.

„И вместо тази фирма да губи ресурс в безсмислени дела, да си понесе отговорността. Също така очакваме от държавата да се задейства, да не чака да изтече давността. Да си заведе искове за това, което е нанесено като вреди на инфраструктурата. Аз не желая като данъкоплатец аз да плащам за това, което фирмата е направила тук. Поне 5 млн. лв. са вредите, които държавата е понесла. 3 години минаха, още 2 години е давността“, посочи Димитров.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати