Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ще влезе ли в затвора шофьорът, който блъсна пиян с тъмни дрехи, вървящ по шосето?

Закон и ред

Ще влезе ли в затвора шофьорът, който блъсна пиян с тъмни дрехи, вървящ по шосето?

Ще влезе ли в затвора шофьорът, който блъсна пиян с тъмни дрехи, вървящ по шосето? - Tribune.bg
Снимка:

На 25 септември апелативни магистрати в Пловдив ще заседават дали да оставят условната присъдата на Мирослав Камбуров, който блъсна пиян човек, ходещ по платното. Прокуратурата иска мъжът да получи ефективна присъда, защото е системен нарушител на пътя - има 6 наказателни постановления и 14 фиша, съобщава 24 часа.

Инцидентът се случва на 3 юли 2022-а, когато 27-годишният сега Мирослав Камбуров се прибира с буса си от Крумово към Куклен. Движи се с 85 км/час и не успява да реагира, виждайки в последния момент човек на платното пред него. 65-годишният Иван Владимиров върви по шосето доста пиян – с 2,7 промила.

Камбуров го блъска, но не спира. Въпреки това го намират още на другия ден и сам разказва на полицаите какво се е случило. Признава вината си и пред Пловдивския окръжен съд и получава условна присъда от 3 години с 60 месеца изпитателен срок.

Прокурорът обаче иска водача в затвора и оспорва наказанието. Загиналият Иван Владимиров живеел сам в землището на село Крумово в постройка под наем. Хващал се да работи различни неща на частно. Пиел често и имал навика вечер да обикаля района пеша.

При последната си разходка пак поел към “Асеновградско шосе”. Бил облечен в тъмни дрехи. По същото време Мирослав Камбуров се връщал по пътя, след като бил стоварил с буса си строителни отпадъци на сметището край Крумово.

Карал на къси светлини и забелязал силуета на пешеходеца твърде късно.

“Не видях, че на пътя има човек”, обясни той пред окръжния съд в Пловдив.

След удара Владимиров паднал върху предния капак на товарния автомобил, блъснал се в челното стъкло, след което тялото му отхвръкнало и паднало върху платното за движение.

Изследвана е и скоростта на буса – 85 км/час, преценена от вещите лица като технически несъобразена за късния час и тъмнината. Експертите са категорични, че ако Камбуров се беше движил с 69 км/час или с по-малко, е можел да реагира.

За досегашната условна присъда е приет и аргументът, че шофьорът има малко дете и е единственият работещ в домакинството си.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати