Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Швейцарският бизнесмен е жертва на убийство, тялото е местено

Закон и ред

Швейцарският бизнесмен е жертва на убийство, тялото е местено

Швейцарският бизнесмен е жертва на убийство, тялото е местено - Tribune.bg
Снимка:

Според разследващите вероятно е убит с шило

Швейцарският бизнесмен Удо Ланге е открит мъртъв в дома му край пернишкото село Кладница. Първоначалният оглед не е показал следи от насилие, но часове по-късно разследващите установяват, че става въпрос за насилствена смърт и тялото е местено.

Ланге е живеел в луксозен имот в комплекса „Делта Хил“.

Тялото е намерено в гаража от неговата съпруга. По време на аутопсията е открита рана в долната дясна част на шията, която преминава през белия дроб, съобщава БНТ.

Съдебният медик първоначално казва, че раната е причинена от малокалибрено огнестрелно оръжие, дори заключава, че е стреляно от високо. По-късно се оказва, че раната не е огнестрелна, а Ланге е убит с нещо като шило.

Швейцарският бизнесмен е женен за българка и живее отдавна в нашата страна. Двамата са имали предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години са продали на шведска компания.

„В момента работим по всички версии. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството. На много ранен етап тези действия са разкрити и се работи по убийство“, заяви Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи.

Работи се по версията за няколко замесени.

„Подозираме кръг, група извършители, но преди да се работи и напредне по тези версии ще бъдат спекулации в момента да се насочим нанякъде ние като коментар“, допълни Иван Демерджиев.

Според източници от разследването Ланге е убит на друго място, а след това тялото му е преместено. Като водеща версия на този етап се оформя финансов спор. Има данни, че след като е продал предприятието за производство на силиконови изделия Ланге е подпомогнал финансово други бизнесмени, с които е имал делови отношения.

Допуска се, че е убит, за да не му бъдат върнати парите, които е дал. Пред разследващите обаче има още няколко версии, както от делови, така и от личен порядък. Според наши източници се подозира, че убийството е организирано и извършено от няколко човека, а част от заподозрените вече са разпитвани.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати