Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Сидеров се яви в полицията за предявяване на материали по обвинения

Закон и ред

Сидеров се яви в полицията за предявяване на материали по обвинения

Снимка:

„Тук съм по призовка, както разбрах става дума за предявяване на материали по обвинение. Това е процедура, в която те запознават в какво си обвинен.“ Това каза Волен Сидеров преди да влезе в Трето районно управление в София.

„Всъщност обвиненията са три. Ако не сте разбрали, те са свързани и началото им поставя твърдението на моите обвинители, че на Цветница тази година аз съм призовал от екрана на ТВ Алфа, хората да отидат на църква по време на най-големия, най-великия християнски празник. Оказа се, че това било престъпление“, заяви Сидеров, цитиран от БГНЕС. Той каза и че на 15 април, Велика сряда, бил задържан за 24 часа в ареста на 3 РУ.

През април в телевизионно предаване, Сидеров многократно призоваваше за нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването. Същите призиви бяха изпратени на медиите и под формата на прессъобщение със заглавие: „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“, съобщиха по-рано от прокуратурата.

„Без конкретна причина, подчертавам го, и в нарушение на Конституцията, която казва много ясно, че никой не може да бъде преследван и задържан за неговите възгледи или изразени мнения“, заяви днес Сидеров.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още