Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Силвестър Сталоун е лице на един от фалшивите БГ паспорти (ВИДЕО)

Закон и ред

Силвестър Сталоун е лице на един от фалшивите БГ паспорти (ВИДЕО)

Снимка:

Силвестър Сталоун е лице на един от фалшивите паспорти, намерени при акцията срещу банда за изработка и разпространение на неистински парични знаци и български лични документи в страната.
Специализираната прокуратура обвини четирима участници в организираната престъпна група. Други двама са обвинени за извършени от тях вторични престъпления.

Обвинените са задържани на 28 януари 2020 г. при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура, проведена на територията на областите Бургас, Пловдив, Пазарджик, София и Шумен, с участието на агенти на „Сикрет сървис“ – САЩ, и съдействието на Европол.

В хода на действията по разследването са претърсени 30 адреса. В подземен гараж на сграда в курортния комплекс „Слънчев бряг“ е открита нелегална печатница в момент на производство на неистински банкноти. В помещението са намерени голямо количество готови фалшиви купюри долари и евро, заготовки, холограмни стикери, принери и др.

При претърсвания в жилището на един от задържаните в Пловдив, са намерени и иззети 2 958 неистински банкноти с номиинал 100 евро и 6815 банкноти от по 50 долара с високо качество, фалшиви български лични карти и празни и талони за правоуправление. Иззет е български задграничен паспорт със снимка и имена на известен американски актьор, който е била представян на клиенти като мостра за високо качество на изработката. Неистинските лични документи са били подготвяни в две открити работилници в селища в Шуменско и Пловдивско.

През 2018 г. в същата сграда в „Слънчев бряг“ бе открита нелегална печатница за неистински банкноти. Задържани и предадени на съд бяха четири лица. Част от тях са сред задържаните на 28 януари за участие в същата престъпна дейност.

В хода на разследването е възможно да бъдат привлечени към наказателна отговорност и други лица.  

 


Коментари (2)

Г.Г.Г. Без да съм пророк, но Васил Божков се захранва с такива пари....
29.01.2021 15:22 / Отговор
Бай Генчо Сега е ВРЕМЕ ДА СЕ НАПРАВИ ТОТАЛНА РЕВИЗИЯ на издадените ФАЛШИВИ лични документи на всички ПРЕБИВАВАЩИ в Б-я руснаци !!! Точно на Слънчев бряг се говори, че много от руснаците са се СДОБИЛИ с български паспорти КАТО СА БРОИЛА НЕ МАЛКА СУМА за тях ! ТАКА, че ТОТАЛНА ПРОВЕРКА И ДЕПОРТАЦИЯ НА ВСИЧКИ !!! Отговорните институции ДА НЕ СЕ СПОТАЙВАТ, а да ги ИЗЛОВЯТ до един тия ШПИОНИ!!!
30.01.2021 10:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още