Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Синът на Софи Маринова Лоренцо е бил разпитан от полицията в Бургас, отрича да е каналджия

Закон и ред

Синът на Софи Маринова Лоренцо е бил разпитан от полицията в Бургас, отрича да е каналджия

Синът на Софи Маринова Лоренцо е бил разпитан от полицията в Бургас, отрича да е каналджия - Tribune.bg

С двама адвокати се е появил в полицията в Бургас синът на Софи Маринова - Лоренцо, когото МВР издирваше заради съмнения, че участва в канал за трафик на мигранти, съобщи за „24 часа” говорителят на ОД МВР Бургас Цветелина Рандева.

20-годишният младеж е бил разпитан като свидетел в дирекцията на полицията в петък. Той е направил това ден, след като само пред "24 часа" близки до фамилията на Софи Маринова заявиха, че Лоренцо не се крие и е готов да говорил.

Пред разследващите младежът се представил като собственик на продуцентска къща и отрекъл да има нещо общо с трафика на мигранти.

Лоренцо бе обявен за общонационално издирване след като на 21 септември на КПП Русокастро бе задържан джип с 9 сирийци, превозвани от 24-годишния Иван С. от столицата.

Каналджията разкрил пред разследващ полицай, че джипът му бил даден от Лоренцо, който му обещал и пари, след като свърши работата. По-късно обаче задържаният опитал да промени показанията си, като само потвърдил, че се познава с Лоренцо и че на 21 септември двамата са пътували заедно към Айтос, но объркали пътя и били спрени край Русокастро. Двамата пътували с два автомобила.

Малко преди да отиде с адвокати в полицията пък, Лоренцо написа в социалните мрежи, че никой не го е издирвал и всичко това било „пълна пунта”.

Все още не е ясно дали ще се стигне до повдигане на обвинение.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати