Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Синдикатът в затворите: МП заблуждават обществото, не сме постигнали споразумение

Закон и ред

Синдикатът в затворите: МП заблуждават обществото, не сме постигнали споразумение

Синдикатът в затворите: МП заблуждават обществото, не сме постигнали споразумение - Tribune.bg
Снимка:

Ръководството на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ) поиска от министъра на правосъдието звуковия файл от срещата със синдикалните организации, която се състоя миналия петък. Целта е да бъде разкрито съдържанието на разговора от консултациите, съобщава 24 часа.

Според синдиката има пълно разминаване с публикуваното съобщение от пресцентъра на Министерството на правосъдието (МП), в което се внушава, че са постигнати споразумения. От синдиката посочват, че това цели да заблуди обществото с ad hoc цитирани приоритети на организацията. Освен това става дума за демонстрация на визия и активност на МП, както и "по-смущаващите и недопустими опити за прехвърляне на отговорност към представителите на синдиката", пише в съобщението до медиите.

От синдиката са на мнение, че с това се придава комбинирана тежест за неоправданото бездействие на МП, съобразно поети ангажименти и законоустановените правомощия и отговорност на ръководството на министерството.

От ССЗБ са изпратили писмо с искане за спешна среща с вицепремиера Асен Василев заедно със свое становище относно предложения за дискусия и консултации за реформи в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Главна дирекция "Охрана". С писмото искаме да напомним на министъра на финансите за поетите от него ясни ангажименти на проведените две срещи със Синдиката на служителите в затворите в България и Синдикалната федерация на служителите в МВР през месец април, във връзка с широко предявените искания за реформи в Сектор „Сигурност“, се посочва в съобщението до медиите.

В петък, след като излязоха на протест, представители на ССЗБ имаха среща със заместник-министъра на правосъдието Емил Дечев. След нея МП оповести, че изготвеният от ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) анализ за оптимизиране на натовареността на служителите в дирекцията ще бъде предоставен на синдикатите за становище.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати