Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Сийка Милева: Сигналът на Рашков е поредната политическа атака срещу прокуратурата (ВИДЕО)

Закон и ред

Сийка Милева: Сигналът на Рашков е поредната политическа атака срещу прокуратурата (ВИДЕО)

Снимка:

Постъпилият днес сигнал от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков с твърдения за извършени противоправни деяния от главния прокурор Иван Гешев е поредната политическа атака на изпълнителната власт срещу прокуратурата на Република България. Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предаде БГНЕС.

Сигналът е адресиран лично до Борислав Сарафов, който е директор на Националната следствена служба. Авторът на сигнала, притежаващ научна степен в сферата на наказателния процес доц. Бойко Рашков би следвало да знае, че разследването на магистрати съгласно процесуалния закон е от компетентността на Софийска градска прокуратура или на специализираната прокуратура в зависимост от твърдените факти и обстоятелства“, заяви Милева и обясни, че НСлС няма право да образува досъдебно производство.

Поради това постъпилият днес сигнал е изпратен на специализираната прокуратура, която е единственият компетентен орган в случая, поясни Милева.

Преценката за наличието на основание за образуване на досъдебно производство е единствено и само от компетентността на прокурор“, посочи тя.

Според нея отново сме свидетели на поредния политически акт, без каквато и да било правна аргументация, който цели да урони престижа на съдебната власт.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още