Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Скандалният Ценко Чоков отново хванат да краде ток в Галиче

Закон и ред

Скандалният Ценко Чоков отново хванат да краде ток в Галиче

Скандалният Ценко Чоков отново хванат да краде ток в Галиче - Tribune.bg
Снимка:

През април предстои дело срещу Чоков в СГС за конфискация на имущество

Проверка от екип на ЧЕЗ във Враца и полиция установи в сряда, че бившият дългогодишен кмет на селото и сегашен общински съветник от „Новото време” в Бяла Слатина Ценко Чоков незаконно е свързал кабел от дома си към отиващ към черквата електропровод. Щетите за електроразпределителното дружество тепърва ще се изчисляват, съобщи „24 часа“.

Само преди седмица в районния съд в Бяла Слатина бе поредното заседание по дело срещу Чоков за кражба на ток за времето, през което той бе управник на с. Галиче. Тогава бе установено, че Ценко Чоков е захранвал с ток фермата си край селото и ползвания от него младежки дом с незаконно присъединяване към електромрежата. Щетите за електроразпределителната мрежа надхвърляха няколко стотин хиляди лева.

През миналата година в спецсъда Чоков получи присъда от 4 години и половина затвор за рекет, побой, отвличане и палеж. Бившият кмет на Галиче обжалва наказанието си пред апелативната инстанция. Делото е обявено за решаване, но 11 месеца по-късно магистратите още не са се произнесли.

През април т.г. предстои дело срещу Ценко Чоков в софийския градски съд за конфискация на имуществото му за 3,2 млн. лв. по искане на антикорупционната комисия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети