Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Скандално: Съветникът по пътна безопасност на Денков Тенчо Тенев е обвинен в домашно насилие

Закон и ред

Скандално: Съветникът по пътна безопасност на Денков Тенчо Тенев е обвинен в домашно насилие

Скандално: Съветникът по пътна безопасност на Денков Тенчо Тенев е обвинен в домашно насилие - Tribune.bg
Снимка:

Сигналът е от септември, но става известен сега

За домашно насилие срещу съпругата си е обвинен Тенчо Тенев, съветник на премиера акад. Николай Денков по пътна безопасност. Това е станало през септември м.г., но се разбра сега.

На 25 септември Тенев и съпругата му Златка имат скандал. След него Тенев излиза от дома си, а Златка се изнася и подава жалба. Тогава обвиняват Тенев. По това време той не е съветник на премиера. Заема поста от януари.

Оттогава Златка не живее с Тенев, а с децата си. Тя  е оттеглила жалбата си вчера. Според запознати атаката срещу Тенев идва от Звезделин Колев, бивш зам. шеф на 4-о РУ в София. Именно то води разследването срещу Тенчо Тенев. Като шеф на столичния КАТ той уволнява Колев заради фалшиво медицинско за подновяване на шофьорската книжка.

В момента Тенев е съветник на правителството, чиито основен приоритет е борбата с домашното насилие. Самият Тенев каза пред "24 часа", че това е атака срещу него с политически мотиви. Категорично отрече да е упражнявал насилие над съпругата си и обясни, че от 5 месеца не живеят заедно.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати