Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След 8 часа заседание: Съдът остави в ареста шефа на Трето РУ в Пловдив

Закон и ред

След 8 часа заседание: Съдът остави в ареста шефа на Трето РУ в Пловдив

Снимка:

След 8-часово заседание съдът в Пловдив реши, че шефът на Трето РУ в Пловдив Самуил Хаджиев остава в ареста. С мярка за неотклонение „задържане под стража“ остават и полицаят Атанас Качаков, както и двама цивилни Симеон Иванов и Даниел Димитров.

Срещу Хаджиев бяха повдигнати 3 обвинения. Първото е за приготовление за присвояване на 500 кг медицинска марихуана от склад в асеновградското село Болярино заедно с колегата си Атанас Качаков, припомня „24 часа“. Хаджиев ще отговаря и за неправилно съхранение на 50 патрона, както за оказване на натиск върху дознателка да разпореди претърсване на фирма в Пловдив.

Според прокуратурата Качаков е участвал в отвличане на 28-годишния Анево Фарух Манаф. Прокурорът Иван Спиров заяви пред медиите, че похищението е станало заради марихуана. Манаф бил заподозрян, че е откраднал големи количества, но отричал. Последвали жестоки закани към него. Накрая бил привикан за справка в Трето РУ и натикан в автомобил в района на полицейското управление, твърди държавното обвинение. В отвличането участвали Качаков, Симеон Иванов, Даниел Димитров и Стелиян Георгиев, който в момента се издирва.  


Топ новини

виж още

Актуална тема