Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След хвърлянето на камъни по влак, което рани момчета: Извършителите не са установени

Закон и ред

След хвърлянето на камъни по влак, което рани момчета: Извършителите не са установени

Снимка:

Лошото е, че ако извършителите са малолетни, ще се разминат само с едно предупреждение

Извършителите, замеряли с камъни влак в Пловдив и ранили две 19-годишни момичета, още не са установени, съобщи Ангел Даскалов, началник „Пътнически превози“ към БДЖ в Пловдив пред БНТ.

Композицията се е движела със 100 км/ч, когато е бил обстрелвана с камъни. В резултат на счупеното стъкло едно от момичетата е с прорезни рани, а другото ударено от камъка. Те са изписани за домашно лечение.

„Надявам се тези хора, които хвърляха камъни да бъдат намерени и наказани. За щастие двете момичета не са пострадали много, но уплахата ще остане за дълго време. Лошото е, че ако извършителите са малолетни, ще се разминат само с едно предупреждение“, обясни Кирил Костадинов, ръководител отдел „Безопасност“ в „Пътнически превози“ на БДЖ пред Нова ТВ.

Според него отворените прозорци във влаковете създават голям риск. През тях често се хвърляли камъни, които влизат директно в купето на влака.

„Вандализмът не свършва с хвърлянето на камъни. Има случаи на поставяне на твърди предмети по пътя на влака. Последствията на местата, където скоростта на влака е голяма могат да бъдат фатални. Щетите, които БДЖ понася са за хиляди левове“, добавя Костадинов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още