Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След нападение на полицаи: Мащабна полицейска операция в Самоков

Закон и ред

След нападение на полицаи: Мащабна полицейска операция в Самоков

След нападение на полицаи: Мащабна полицейска операция в Самоков - Tribune.bg
Снимка:

В 05:00 часа тази сутрин на територията на Самоков започна специализирана полицейска операция с участието на служители от ОДМВР - София, ГДЖСОБТ, Специализирани полицейски сили – СДВР. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Действията са разпоредени от главния секретар на МВР във връзка с нападение, извършено снощи над полицейски служители.

Към 21.30 часа полицаи спрели за проверка в района на Самоков лек автомобил „Мерцедес“. Докато извършвали действия, на място спрели други две коли и излезлите от тях мъже възпрепятствали полицейските служители да изпълнят задълженията си, след което се оттеглили заедно с единия от пътувалите в проверявания автомобил. При нападението двама полицаи са получили наранявания, единият е с охлузвания по ръката, а колегата му - със сцепена устна.

Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия от екипи на РУ - Самоков, ОДМВР - София и жандармерията с цел установяването и задържането на нападателите. Изпратени са и допълнителни сили, които се включиха в стартиралата специализирана полицейска операция. В рамките ѝ се изяснява самоличността на съпричастни към случая, които по първоначални данни са криминално проявени за наркотици.


Топ новини

виж още
Актуална тема