Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гръцката полиция задържа български автомобил с 20 нелегални мигранти

Закон и ред

Гръцката полиция задържа български автомобил с 20 нелегални мигранти

Гръцката полиция задържа български автомобил с 20 нелегални мигранти - Tribune.bg
Снимка:

Арестуван е шофьорът на българската кола, има обвинение за трафик на хора

Гръцката полиция е задържала автомобил с българска регистрация с 20 нелегални мигранти. Арестуван е шофьорът на българската кола. Той е с обвинение за трафик на хора, съобщава БНР.

Ванът, който е с хасковска регистрация, не е спрял за полицейска проверка до Кавала. Автомобилът е преминал през поставените от полицията заграждения и с много висока скорост се е отправил по посока Солун.

За да предотвратят инцидент, властите предупредили пътуващите автомобили да се отстранят от трасето и започнали преследване с десет полицейски коли. Едва след като колата навлязла в града, полицията успяла да  я спре. За тази цел органите на реда предварително изключили светофарите на кръстовищата и разчистили останалите автомобили.

Във вана с български номера са намерени 20 нелегални мигранти. Те са влезли в Гърция през сухопътната граница с Турция.

Полицията не посочва дали шофьорът на колата е българин. Това го потвърждават очевидци на ареста. Задържаните са предадени на прокуратурата в Солун.

Магистралата от границата с Турция до Солун е под засилен полицейски контрол. Осъществява се акция срещу нелегалния трафик на хора. Проверяват се денонощно всички коли, за които има съмнение, че може да превозват мигранти. По информация на полицията цената на трафика до Солун е над 2 хиляди евро на човек.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети