Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След смъртта на двамата полицаи в Бургас: Арест за организатора на канала за мигранти

Закон и ред

След смъртта на двамата полицаи в Бургас: Арест за организатора на канала за мигранти

След смъртта на двамата полицаи в Бургас: Арест за организатора на канала за мигранти - Tribune.bg
Снимка:

Задържаха от 30-годишен сирийски гражданин, за когото има доказателства, че е ръководил групата за трафик на мигранти, замесена в катастрофата между патрулка и автобус в Бургас.

При сблъсъка загинаха двама полицаи, съобщиха от прокуратурата в Пловдив на брифинг във вторник.

Сириецът е имал разрешение да пребивава у нас. Официално е служител на изпълнителна длъжност в голямо дружество в Пловдив. Мъжът поддържал постоянна връзка с двама души, живеещи в Истанбул.

„Когато се съберат повече хора, които искат да преминат нелегално границата на страната, човекът от Турция се свързвал със сириеца у нас. Той пък звънял на други няколко души от Харманли, Средец и Хасково, които му осигуряват автомобили и шофьори. Те са случайно набелязани чужденци, но имало и българи. Те взимат нелегалните мигранти и се отправят към вътрешността на България. Престоявали в Пловдив и продължавали пътя си към Западна Европа”, поясниха от прокуратурата.

Цената на „превоз” била около 3000 евро на човек като парите се превеждали по сметки на сириеца, живеещ в Пловдив. Впоследствие той ги разпределял между всички участници в схемата, обясниха още от прокуратурата.

При акцията по разбиването на канала са задържани общо 12 души. Сред тях има двама или трима чужденци със статут на постоянно пребиваващи у нас, а останалите са българи. Арестите са извършени в Харманли, Хасково, Средец и Пловдив. Претърсвания са извършвани и в област Бургас.

В Средец са открити са и 22-ма мигранти. Двама от тях били в дома на един от каналджиите, а останалите - в гориста местност наблизо.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети