Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След спецакцията срещу ало-измамници – над 30 са задържани

Закон и ред

След спецакцията срещу ало-измамници – над 30 са задържани

След спецакцията срещу ало-измамници – над 30 са задържани - Tribune.bg
Снимка:

Извършили са телефонни измами за над 2 млн. лв.

Над 30 са задържани при спецакция срещу ало-измамници. Това става ясни от думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев след акцията в Горна Оряховица и София. Освен у нас арестувани има и в Румъния. Петима души са задържани в северната ни съседка. Сред тях е и тарторът на групата. Другите четирима, задържани в Румъния, са били високо в йерархията на организираната престъпна група. У нас са арестувани още петима членове на групата за ало – измами – т.нар. мулета, както и над 23-ма души, които са извършвали обажданията. Всички задържани са български граждани, основно от ромски произход.

„Това е една от най-големите групи за такива измами“, заяви още Гешев. Има доказателства за нанесени щети от телефонните измами за над 2 млн. лв. При акцията са иззети шест луксозни автомобила.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов, че разследването е стартирало още през 2017 г.

По-рано в медиите бе съобщено, че в кварталите „Гарата“ и „Калтинец“ се претърсват къщи. Според някои източници са претърсени над 15 къщи. Има данни, че е претърсена и къщата на осъждания за такъв вид престъпления Никола Николов. Триетажната му къща е била отнета в полза на държавата, но семейството му продължавало да живее там.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати