Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След тежката катастрофа на Околовръстния път: Шофьорът с обвинение, имал 23 глоби за превишена скорост

Закон и ред

След тежката катастрофа на Околовръстния път: Шофьорът с обвинение, имал 23 глоби за превишена скорост

След тежката катастрофа на Околовръстния път: Шофьорът с обвинение, имал 23 глоби за превишена скорост - Tribune.bg
Снимка:

Няма спирачен път, показва първоначалния оглед на МВР

Повдигнато е обвинение на шофьора, който причини тежката катастрофа от рано тази сутрин на Околовръстния път в София. Водачът не е осъждан, той е 39-годишен български гражданин.

„Управлявал е автомобил „Порше Панамера” с висока скорост, която обаче в момента не може да бъде посочена с точност, защото няма авто-техническата експертиза. Той удря лек автомобил „Форд”, той се обръща по таван. Причинена е смъртта на 64-годишен френски гражданин и причинява телесни повреди на 62- година френска гражданка, която е с опасност на живота. Причинява телесна повреда и на водача на „Форда”, заяви говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

Водачът на „Поршето” е отказал да бъде тестван, но после е дал кръвна проба във ВМА, която още не е готова.

Шофьорът, предизвикал катастрофата на Околовръстния път, карал с 200 км/ ч и има 29 фиша

„Налице са достатъчно доказателства, поради което е повдигнато обвинение на извършителя заради ПТП-то и шофиране при несъобрязяване на пътните условия и ненамаляване на скоростта при възникнала опасност на пътя. В резултат на това причиняването на средна повреда на водача на пострадалия автомобил, средна телесна повреда на френската гражданка и настъпилата смърт на единия от пътуващите в лекия автомобил", съобщи дежурния прокурор Сабина Христова.

Извършителят е задържан до 72 часа с оглед на искане за мярка задържане под стража. Предстои разпит на свидетели, назначаване на съдебно- автотехническа експертиза, както и медицинска такава.

„От 2002 г до 2009 г. той има 5 нарушения, от 2011 г. до настоящия момент са издадени 23 електронни фишове за движение с превишена скорост”, каза Радослав Начев, зам.-шеф на Столичната пътна полиция.

„Миналата година Пътна полиция го е спряла, защото не е ползвал колан. Връчват му 6 фиша на стойност 1250 лева. До момента не са платени. От юни досега има още 5 фиша на стойност 700 лева. Незаплатените му глоби са на стойност 1950 лв. 2350 лв са били платени”, уточни той. 

Водачът на „Форд-а“ има 5 фиша, който са платени и са за неправилно паркиране и неспазване на пътни знаци. 

При първоначалният оглед на пътя от МВР не са открили среди от спирачен път. 

 

Гешев след удара с 200 км/ч: Затова прокуратурата иска отнемане на коли от пияни и дрогирани

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати